vr. jan 27th, 2023
rozen in de tuin

Het proces van het planten van rozen in de tuin begint met voorbereiding. Graaf eerst een gat minstens twee centimeter diep. Zorg ervoor dat de grond vochtig is. Mogelijk moet u ook een meststoffen voor langzame afgifte toevoegen. Rozen kunnen het beste worden geteeld in rijke potgrond met veel organische stof. Rozen moeten eenmaal per maand worden bevrucht. Zorg ervoor dat u de rozen in een emmer water drie tot vier uur vóór het planten plaatst. De zon en wind kunnen ervoor zorgen dat de wortels drogen.

Tijdens het groeiseizoen hebben rozen een goede hoeveelheid zon nodig. Dit zorgt voor een weelderige plant met veel bloemen. De zon mag echter niet direct of te hard zijn. Idealiter zou een roos elke dag ongeveer zes uur licht moeten ontvangen. Bovendien is het beter om rozen te plaatsen in een gebied dat ochtendzon krijgt.

Om rozen te planten, bereid je een gat voor dat ongeveer 75 procent dieper is dan de grootte van de root. Nadat je de roos in het gat hebt geplaatst, vervang je de grond rond de wortels tot de gewenste diepte. U kunt zelfs een bamboe riet gebruiken om de diepte van het gat te meten. Het is ook essentieel om de rozenstruik regelmatig te voeden met een goede rozenvoer. Het zal de rozenstruik helpen sneller te vestigen en zal ook zijn bloemen stimuleren.

Er zijn veel verschillende soorten rozen, elk met een andere bloemvorm. Sommige rozen hebben zeer grote, cluster bloemige bloemen, terwijl andere kleiner en bossiger zijn. Sommige variëteiten bloeien eenmaal, terwijl anderen herhaalde bloeiers zijn. Ongeacht het type roos dat u kiest, zorg ervoor dat u een kleur vindt die u leuk vindt. De hoogte van de plant moet ook worden opgemerkt, omdat de meeste tuin roekvariëteiten ongeveer 24 tot 48 cm lang zijn.

Door adminde